Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! Przeczytaj darmowy fragment książki ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. - "The New York Times" Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. - Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Zobacz produkty kupowane razem Poprzednie Następne Sztuka fermentacji Sandor Ellix Katz Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Bestseller Dzika kuchnia Łukasz Łuczaj Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 45,43 zł 64,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Bestseller Soda oczyszczona na straży zdrowia Iwan Nieumywakin W nowej książce profesora Iwana Nieumywakina mowa o uzdrawiających właściwościach zwykłej sody spożywczej, które wcale nie są tak nieznaczne, jak może się wydawać na pierwszy rzut oka. Powołując się na doświadczenia naukowców i badaczy, którzy powszechnie stosują sodę oczyszczoną w swojej praktyce,... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -20% Cena: Cena detaliczna: 19,66 zł 24,44 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Roślinny browar Pascal Baudar Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Bestseller Nowa jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł 69,90 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka Food pharmacy Lina Nertby Aurell Mia Clase Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka „Food Pharmacy” to efekt naszych długich obserwacji związku odżywiania ze stanem zdrowia. Jako fanatyczki żywieniowe postanowiłyśmy wgryźć się w ten temat i z nieocenioną pomocą profesora medycyny Stiga Bengmarka zaczęłyśmy prowadzić bloga o diecie... Książka, op. twardaOprawa:twarda -28% Cena: Cena detaliczna: 32,33 zł 44,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Przywracać zdrowie żywieniem Ewa Dąbrowska Książeczka propaguje leczenie chorób przez zastosowanie odpowiednich diet warzywno-owocowych i stosowanie krótkotrwałego postu. Autorka przedstawia kuracje oczyszczające organizm i opisuje liczne przypadki chorób wyleczonych tą metodą Książka, op. miękkaOprawa:miękka -18% Cena: Cena detaliczna: 14,18 zł 17,29 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Żywność fermentowana i probiotyczna Michael Dietz Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 24,01 zł 34,30 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka SzczegółyPokaż więcej Autor: Sandor Ellix KatzWydawnictwo VivanteOprawa: MiękkaRok wydania: 2017Ilość stron: 328Format: 165 x 240 mmStan: nowy, pełnowartościowy produktModel: 9788365601582Język: polskiPodtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosłoOryginalny tytuł: Wild fermentationTłumacz: Kotarski BartłomejNr wydania: 1ISBN: 9788365601582EAN: 9788365601582Wymiary: 16.5x24 cm Podobne do Dzika fermentacja Poprzednie Następne Sztuka fermentacji Sandor Ellix Katz Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Roślinny browar Pascal Baudar Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu Sandor Ellix Katz Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 55,93 zł 79,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby Beata Anna Dąbrowska Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 27,93 zł 39,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Polecane Kuchnia dla zabieganych Delphine Amar-Constantini Anne Loiseau Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce.... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 25,20 zł 36,00 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Outlet Zawekować słońce Historie o marmoladzie małych owocach i słodkich wspomnieniach Anastasia Zanoncelli Outlet Anastasia Zanoncelli Odkryj prawdziwą słodycz owoców! Ukryte w cienistym półmroku żywopłotów i krzewów, rosną niepozorne owoce - raz po raz ukazują się naszym oczom, czasem są żywej barwy, czasem się kamuflują, zawsze bogate w składniki odżywcze, prawdziwe delicje, małe szkatułki ze słońcem. (fragment) Czy zdarzyło Ci... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 17,43 zł 24,90 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka Gotowanie na parze Zdrowe potrawy Monika Basse Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania dla dorosłych i dzieci w różnym wieku, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. zupę... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 4,13 zł 5,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Grill i piknik Mięsa ryby sałatki przekąski napoje Kiedy ciepła aura daje o sobie znać, odczuwamy większą potrzebę przebywania na świeżym powietrzu. Wówczas chętnie organizujemy przyjęcia przy grillu bądź pikniki. Poznaj zatem nasze niebanalne menu odpowiednie na biesiadę pod chmurką. Znajdziesz tu szaszłyki, żeberka, ryby, opiekane warzywa i inne... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -24% Cena: Cena detaliczna: 22,67 zł 29,99 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Outlet Dekorowanie potraw Outlet Joanna Góźdź Piotr Syndoman Pomysłowo podane potrawy smakują lepiej i wzbudzają zachwyt gości. Przygotowane dekoracje to często odrębne, gotowe dania. Aby je wyczarować, wystarczy zwykły kuchenny nóż i odrobina fantazji. W książce przedstawiono 60 projektów, pokazując krok po kroku, jak z warzyw i owoców zrobić smaczne i... Książka, op. miękkaOgraniczona dostępność -30% Cena: Cena detaliczna: 20,93 zł 29,90 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka Domowe przetwory Eliza Markowska Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -21% Cena: Cena detaliczna: 9,89 zł 12,54 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Dobra kuchnia. Dania z grilla Jolanta Bąk Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smakó w i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktó w można wyczarować coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, co z pewnością zachwyci domownikó w i... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 4,89 zł 6,99 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit Michał Wrzosek Zdrowy fast food? Czy to możliwe? Otóż tak i niech ta książka będzie na to dowodem! Znajdziesz tu ponad 30 przepisów na szybkie i klasyczne dania, dodatki i sosy, które zaspokoją apetyt nawet największego fana fast foodów. Ponadto dowiesz się: co czyni fast food niezdrowym, jak spożywanie szybkich... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -29% Cena: Cena detaliczna: 28,38 zł 39,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Współpracujemy z: Korzystamy z plików cookies. Warunki przechowywania i dostępu do cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej X
SzczegółyPokaż więcej Autor: Sandor Ellix KatzWydawnictwo VivanteOprawa: MiękkaRok wydania: 2017Ilość stron: 328Format: 165 x 240 mmStan: nowy, pełnowartościowy produktModel: 9788365601582Język: polskiPodtytuł: Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosłoOryginalny tytuł: Wild fermentationTłumacz: Kotarski BartłomejNr wydania: 1ISBN: 9788365601582EAN: 9788365601582Wymiary: 16.5x24 cm
Podobne do Dzika fermentacja Poprzednie Następne Sztuka fermentacji Sandor Ellix Katz Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Roślinny browar Pascal Baudar Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł 49,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu Sandor Ellix Katz Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce!... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 55,93 zł 79,90 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby Beata Anna Dąbrowska Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność... Książka, op. twardaOprawa:twarda -30% Cena: Cena detaliczna: 27,93 zł 39,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Polecane Kuchnia dla zabieganych Delphine Amar-Constantini Anne Loiseau Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe. Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce.... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 25,20 zł 36,00 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Outlet Zawekować słońce Historie o marmoladzie małych owocach i słodkich wspomnieniach Anastasia Zanoncelli Outlet Anastasia Zanoncelli Odkryj prawdziwą słodycz owoców! Ukryte w cienistym półmroku żywopłotów i krzewów, rosną niepozorne owoce - raz po raz ukazują się naszym oczom, czasem są żywej barwy, czasem się kamuflują, zawsze bogate w składniki odżywcze, prawdziwe delicje, małe szkatułki ze słońcem. (fragment) Czy zdarzyło Ci... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 17,43 zł 24,90 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka Gotowanie na parze Zdrowe potrawy Monika Basse Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania dla dorosłych i dzieci w różnym wieku, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. zupę... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 4,13 zł 5,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Grill i piknik Mięsa ryby sałatki przekąski napoje Kiedy ciepła aura daje o sobie znać, odczuwamy większą potrzebę przebywania na świeżym powietrzu. Wówczas chętnie organizujemy przyjęcia przy grillu bądź pikniki. Poznaj zatem nasze niebanalne menu odpowiednie na biesiadę pod chmurką. Znajdziesz tu szaszłyki, żeberka, ryby, opiekane warzywa i inne... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -24% Cena: Cena detaliczna: 22,67 zł 29,99 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Outlet Dekorowanie potraw Outlet Joanna Góźdź Piotr Syndoman Pomysłowo podane potrawy smakują lepiej i wzbudzają zachwyt gości. Przygotowane dekoracje to często odrębne, gotowe dania. Aby je wyczarować, wystarczy zwykły kuchenny nóż i odrobina fantazji. W książce przedstawiono 60 projektów, pokazując krok po kroku, jak z warzyw i owoców zrobić smaczne i... Książka, op. miękkaOgraniczona dostępność -30% Cena: Cena detaliczna: 20,93 zł 29,90 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka Domowe przetwory Eliza Markowska Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -21% Cena: Cena detaliczna: 9,89 zł 12,54 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Dobra kuchnia. Dania z grilla Jolanta Bąk Doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smakó w i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktó w można wyczarować coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, co z pewnością zachwyci domownikó w i... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -30% Cena: Cena detaliczna: 4,89 zł 6,99 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit Michał Wrzosek Zdrowy fast food? Czy to możliwe? Otóż tak i niech ta książka będzie na to dowodem! Znajdziesz tu ponad 30 przepisów na szybkie i klasyczne dania, dodatki i sosy, które zaspokoją apetyt nawet największego fana fast foodów. Ponadto dowiesz się: co czyni fast food niezdrowym, jak spożywanie szybkich... Książka, op. miękkaOprawa:miękka -29% Cena: Cena detaliczna: 28,38 zł 39,90 zł wysyłka w 24 godziny dodaj do schowka do koszyka Współpracujemy z: Korzystamy z plików cookies. Warunki przechowywania i dostępu do cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej X