Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami. O autorce Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.
Zobacz produkty kupowane razem Poprzednie Następne Bestseller Nowa Jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie ? w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 28,28 zł Bestseller Nowa jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Jadłonomia po polsku Marta Dymek Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Jadłonomia po polsku Marta Dymek Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Ewa Wachowicz. Sałatki Ewa Wachowicz Czytelnicy moich książek, widzowie, znajomi, a nawet przyjaciele, często pytają mnie o to, co jem, że tak wyglądam... Otóż jem najczęściej pięć razy dziennie, posiłki nie są zbyt obfite, piję dużo wody i, co bodaj najważniejsze, w mojej diecie, chociaż osobiście nie lubię tego słowa, nie może... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 43,99 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 41,06 zł Farina. Kuchnia śródziemnomorska Bartek Kieżun Monika Turasiewicz Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw. Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 72,00 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 33,60 zł Outlet Ambasada śledzia Outlet Filip Danielak Marta Sawicka-Danielak Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o śledziach! A nawet więcej! Podróże, smaki, opowieści, przepisy! Czy słynny śledzik jest typowo polskim daniem? Jak smakuje z czekoladą? Jak długo żyją śledzie i jak się ze sobą komunikują? Jak wyglądają związane z nim obyczaje w różnych społecznościach? Jak się... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł wysyłka do 72 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 14,11 zł Pierogi i dania mączne Siostry Marii MARTEL Maria Goretti Guziak Znajdziemy tu receptury zarówno na tradycyjne potrawy, obecne już na stołach naszych babć, jak klasyczne pierogi z mięsem, łazanki, kluski ziemniaczane czy uszka z grzybami, jak i te, które trafiły do nas z innych regionów, jak choćby pierogi z krewetkami, spaghetti carbonara, naleśniki po... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 26,54 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 9,59 zł SzczegółyPokaż więcej Autor: Marta DymekWydawnictwo MarginesyOprawa: TwardaIlość stron: 280Format: 17.2 x 21.7 cmStan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.Model: 978836740650533Język: polskiEAN: 978836740650533Wymiary: 17.2 x 21.7 x 3 cm Podobne do Jadłonomia po polsku Poprzednie Następne Jadłonomia po polsku Marta Dymek Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Jadłonomia po polsku Marta Dymek Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Bestseller Nowa Jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie ? w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 28,28 zł Bestseller Nowa jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Pierogi i dania mączne Siostry Marii MARTEL Maria Goretti Guziak Znajdziemy tu receptury zarówno na tradycyjne potrawy, obecne już na stołach naszych babć, jak klasyczne pierogi z mięsem, łazanki, kluski ziemniaczane czy uszka z grzybami, jak i te, które trafiły do nas z innych regionów, jak choćby pierogi z krewetkami, spaghetti carbonara, naleśniki po... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 26,54 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 9,59 zł Pieczywo Siostry Marii Maria Goretti Guziak "Pieczywo Siostry Marii" to książka, w której znajduje się wiele przepisów na doskonałe bułki, bułeczki i chleby. Dodatkowo zamieszczone są w niej przepisy na pieczywo bezglutenowe. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie wypieki zawsze się udadzą. To prawdziwa... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 26,54 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 9,59 zł Co nam gmyz zgotował przepisy ze szczyptą Sławomir Cenckiewicz Witold Bagieński Piotr Woyciechowski 50 przepisów kulinarnych 50 osób ze świata polityki 50 rozmów w kuchni ? głównie o polityce Niezwykła książka kucharska, która powstała na podstawie programu telewizyjnego prowadzonego przez Cezarego Gmyza ??Kuchnia polska?. Gmyz zaprosił do swojej kuchni, między innymi: Andrzeja Dudę, Pawła... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 28,01 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 23,30 zł Wegańska kuchnia indyjska Hingle Richa Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 51,16 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 47,75 zł Bestseller Pyszne obiady Anna Starmach Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego.Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 31,00 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 28,93 zł Ozdabianie potraw Rudolf Biller Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowywanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja przedstawiona na wspaniałym, kolorowym zdjęciu. Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 27,55 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 25,72 zł Bestseller Smakoterapia Iwona Zasuwa Iwona Zasuwa z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 22,36 zł Słodki świat Ewy Wachowicz Ewa Wachowicz Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Więcej: mawia nawet, że jest od nich uzależniona! Dlatego kiedy wpadła na pomysł wydania swej pierwszej książki, od razu wiedziała, o czym będzie: oczywiście o deserach. ,,Słodki świat Ewy Wachowicz", bo taki autorka dała jej tytuł, jest ponad... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 39,31 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 36,69 zł Współpracujemy z: Korzystamy z plików cookies. Warunki przechowywania i dostępu do cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej X
SzczegółyPokaż więcej Autor: Marta DymekWydawnictwo MarginesyOprawa: TwardaIlość stron: 280Format: 17.2 x 21.7 cmStan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.Model: 978836740650533Język: polskiEAN: 978836740650533Wymiary: 17.2 x 21.7 x 3 cm
Podobne do Jadłonomia po polsku Poprzednie Następne Jadłonomia po polsku Marta Dymek Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Jadłonomia po polsku Marta Dymek Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Bestseller Nowa Jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie ? w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 28,28 zł Bestseller Nowa jadłonomia Marta Dymek Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 48,93 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 39,60 zł Pierogi i dania mączne Siostry Marii MARTEL Maria Goretti Guziak Znajdziemy tu receptury zarówno na tradycyjne potrawy, obecne już na stołach naszych babć, jak klasyczne pierogi z mięsem, łazanki, kluski ziemniaczane czy uszka z grzybami, jak i te, które trafiły do nas z innych regionów, jak choćby pierogi z krewetkami, spaghetti carbonara, naleśniki po... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 26,54 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 9,59 zł Pieczywo Siostry Marii Maria Goretti Guziak "Pieczywo Siostry Marii" to książka, w której znajduje się wiele przepisów na doskonałe bułki, bułeczki i chleby. Dodatkowo zamieszczone są w niej przepisy na pieczywo bezglutenowe. Dzięki dokładnym opisom i wskazówkom, a także pięknym zdjęciom, wszystkie wypieki zawsze się udadzą. To prawdziwa... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 26,54 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 9,59 zł Co nam gmyz zgotował przepisy ze szczyptą Sławomir Cenckiewicz Witold Bagieński Piotr Woyciechowski 50 przepisów kulinarnych 50 osób ze świata polityki 50 rozmów w kuchni ? głównie o polityce Niezwykła książka kucharska, która powstała na podstawie programu telewizyjnego prowadzonego przez Cezarego Gmyza ??Kuchnia polska?. Gmyz zaprosił do swojej kuchni, między innymi: Andrzeja Dudę, Pawła... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 28,01 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 23,30 zł Wegańska kuchnia indyjska Hingle Richa Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 51,16 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 47,75 zł Bestseller Pyszne obiady Anna Starmach Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, prezentuje przepisy na doskonałe domowe obiady, łatwe do przygotowania dla każdego.Na początek gorące, aromatyczne zupy. Jako danie główne zrumieniona pierś z kaczki podana z pomarańczami, soczysty stek z masłem czosnkowym lub risotto z... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 31,00 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 28,93 zł Ozdabianie potraw Rudolf Biller Ponad 300 propozycji wyrafinowanych ozdób z owoców i warzyw, jaj, masła i ciasta. Ozdabianie zimnych półmisków, koreczków i tortów. Przygotowywanie potraw objaśnione krok po kroku, zarówno w tekście jak i na zdjęciach. Każda dekoracja przedstawiona na wspaniałym, kolorowym zdjęciu. Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 27,55 zł wysyłka w 48 godzin dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 25,72 zł Bestseller Smakoterapia Iwona Zasuwa Iwona Zasuwa z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu... Książka, op. miękka Cena: Cena detaliczna: 34,93 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 22,36 zł Słodki świat Ewy Wachowicz Ewa Wachowicz Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Więcej: mawia nawet, że jest od nich uzależniona! Dlatego kiedy wpadła na pomysł wydania swej pierwszej książki, od razu wiedziała, o czym będzie: oczywiście o deserach. ,,Słodki świat Ewy Wachowicz", bo taki autorka dała jej tytuł, jest ponad... Książka, op. twarda Cena: Cena detaliczna: 39,31 zł w magazynie dodaj do schowka do koszyka najniższa cena z 30 dni: 36,69 zł Współpracujemy z: Korzystamy z plików cookies. Warunki przechowywania i dostępu do cookies możesz ustawić w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej X