Technika, rolnictwo, mechanika › Przetwórstwo spożywcze

  • Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem

    Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 24,43 zł 34,90 zł
    wysyłka w 48 godzin
  • Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z...
    Oprawa:miękka
    -12%
    Cena: Cena detaliczna: 42,92 zł 49,00 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -12%
    Cena: Cena detaliczna: 47,30 zł 54,00 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Wielkie oszustwo na talerzu

    ?Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 3,85 zł 5,50 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Na marne

    Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki suchych kromek chleba, resztki jogurtu zalegające na dnie...
    Książka, op. twarda
    Oprawa:twarda
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 27,93 zł 39,90 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa...
    Oprawa:miękka
    -10%
    Cena: Cena detaliczna: 27,90 zł 31,00 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań....
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -13%
    Cena: Cena detaliczna: 33,02 zł 37,80 zł
    wysyłka w 24 godziny
  • Historia kuchni

    Reay Tannahill (1929?2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej ?Historii seksu", zapoczątkowała ?Historią kuchni? badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła ?człowiek jest tym, co je? nabrała nowego sensu. Okazało się, że...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 47,60 zł 68,00 zł
    wysyłka w 24 godziny

Nowości - Książki naukowe i popularnonaukowe