Technika, rolnictwo, mechanika › Przetwórstwo spożywcze

  • Bestseller

    Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem

    Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 24,43 zł 34,90 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2

    Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.Znana i ceniona autorka w...
    Oprawa:miękka
    -8%
    Cena: Cena detaliczna: 42,85 zł 46,80 zł
    w magazynie
  • Organizacja produkcji gastronomicz. Kwal. T.15.2

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania produkcji potraw i napojów, organizacji produkcji potraw i...
    Ograniczona dostępność
    -8%
    Cena: Cena detaliczna: 37,19 zł 40,56 zł
    w magazynie
  • Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

    Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 41,75 zł 49,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań...
    Oprawa:miękka
    -10%
    Cena: Cena detaliczna: 13,45 zł 15,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

    Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 58,79 zł 69,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 33,23 zł 39,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02

    Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy. Na początku każdego...
    Oprawa:miękka
    -5%
    Cena: Cena detaliczna: 47,35 zł 50,10 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Wielkie oszustwo na talerzu

    „Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 27,30 zł 39,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Bezpieczeństwo i jakość żywności

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 58,79 zł 69,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych

    W książce szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym. Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 50,28 zł 59,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Technologia przetwórstwa mięsa

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 58,79 zł 69,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

    Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu spożywczego wymaga od technologów zapoznania się z...
    Oprawa:miękka
    -15%
    Cena: Cena detaliczna: 67,31 zł 79,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa...
    Oprawa:miękka
    -13%
    Cena: Cena detaliczna: 27,06 zł 31,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Pracownia gastronomiczna. Kwalifikacja T.6

    Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element publikacji.Książka...
    Oprawa:miękka
    -8%
    Cena: Cena detaliczna: 45,11 zł 49,20 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Zasady żywienia cz.2 Kwalifikacja T.15.1 REA-WSiP

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...
    MEN:13/2015
    -8%
    Cena: Cena detaliczna: 40,92 zł 44,28 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.1 eMPi2

    Doskonałe materiały, które mogą być wykorzystywane do opanowania i utrwalenia wiadomości, a także jako sprawdziany wiedzy i ...książka kucharska z dobrymi, nietypowymi recepturami. Zeszyty zawierają zestawy zadań, dotyczące: w cz. 1: produktów spożywczych, produkcji gastronomicznej, zastosowania...
    Oprawa:miękka
    -10%
    Cena: Cena detaliczna: 13,45 zł 15,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Historia kuchni

    Reay Tannahill (1929–2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej „Historii seksu", zapoczątkowała „Historią kuchni” badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła „człowiek jest tym, co je” nabrała nowego sensu. Okazało się, że...
    Książka, op. miękka
    Oprawa:miękka
    -30%
    Cena: Cena detaliczna: 47,60 zł 68,00 zł
    wysyłka w 5 dni
  • Procesy technologiczne w gastronomii ćw REA - WSiP

    Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowania i wydawania potraw. Wyjaśnia...
    Oprawa:miękka
    -19%
    Cena: Cena detaliczna: 37,86 zł 46,80 zł
    produkt niedostępny
    chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostępności